woensdag 21 september 2011

weer thuis

na onze fantastische week vakantie in de Elzas. We hadden mooi weer,  goed gezelschap en op de laatste dagen van ons verblijf daar heb ik de tentoonstellingen georganiseerd door het Carrefour Europeén du Patchwork bezocht. Evenals de voorgaande jaren, weer heel bijzonder.Op veel verschillende locaties in 4 dorpen waren exposities ingericht, voor elk wat wils. Een van de meest inspirerende exposities voor mij was die van Isabelle Wiessler. Haar werk is heel natuurlijk uitgevoerd in mooie materialen en met bijzondere combinaties.

Ik zal er de komende tijd nog wel vaker wat over schrijven; mijn bijzondere ontmoetingen en de afwisselende exposities in en rondom Ste.-Marie-aux-Mines.

Het was gezellig om met Nienke en Marijke de tentoonstelling van Katie Pasquini Masopust en Sue Benner te bekijken. We liepen elkaar daar toevallig tegen het lijf. Het leukst was natuurlijk dat er ook werk van hen hing, resultaten van de masterclass die zij vorig jaar bij Katie volgden.

De avond ervoor had ik al een theetje gedronken met hen en met Christina en Marjolijn., in het hotel tegenover ons huisje.  
Het was gezellig om met Andrea en haar man Vince ( afkomstig uit de USA maar woonachtig in Duitsland ) op te trekken.

Natuurlijk had ik mijn naaimachine mee, dat kan wanneer je in een huisje voor jezelf hebt, en ik heb zelf ook nog een stukje kunnen naaien. Een vrolijk quiltje geïnspireerd op het bloemrijke Elzassische landschap. Foto volgt.

Inmiddels heeft het leven hier weer zijn normale gang genomen. De koffers zijn uitgepakt, de was is gedaan en allerlei leuke plannen en projecten dienen zich aan. Morgen maar eens weer lekker achter mijn machientje kruipen.

4 opmerkingen:

Christina Fokkema zei

dat vond ik ook een van de mooiste tt. Die van de isralische tt, eigenlijk die hele hal, vond ik ook erg mooi

Shirley zei

Heerlijk dat je het zo fijn heb gehad, getroffen met het mooie weer ook, zag ik, op een dag van regen na, of leek dat maar zo? Een eigen huisje, lekker luxe, dan kom je tenminste even op adem.

Bernadette zei

Moet inderdaad leuk zijn zo'n eigen huisje en dat je zelfs je naaimachine meegenomen hebt. Goed idee, wie weet doe ik het ook ooit.

marjolijn zei

Isabelle Wiessler heeft op mij ook grote indruk gemaakt. Werkelijk prachtig werk. Ik heb ook genoten en zo bijzonder dat we zo dicht bij elkaar zaten!
gr. Marjolijn