zondag 28 juni 2009

DBL / onder water wereld.











Van Aly kregen we de opdracht "onder water wereld"- een mooi thema met veel mogelijkheden en associaties. We kregen materiaal aangereikt dat niet voor de hand liggend was en dat bleek een grote uitdaging te zijn. Niks mis mee natuurlijk, maar het kan ook volledig blokkeren. Dat was bij mij aanvankelijk zo. "Gras hoeft niet persé groen te zijn of water blauw"
The new challenge for DBL is "under water world" a lovely and beautiful theme with a lot of possibilities. The material we've got was difficult and not logical, but "the gras is not always green or the water bleu".
There are a lot of opportunities in this theme.
Ik ben begonnen met het in repen snijden van de stofjes in verschillende breedtes, zoals je op de eerste foto kunt zien.
I first started to cut strips of different sizes, as you can see at the first picture.

Daarna heb ik de lapjes dakpansgewijs en willekeurig op elkaar gestikt tot 2 lapjes van ongeveer a4 formaat, die ik daarna uit de vrije hand en golvend heb versneden en weer aan elkaar genaaid.
Secondly I randomly sew them together ( size 2 x approx. A4 ) and I freehand cutted both new fabrics into curved pieces and again sew them together to onze new fabric. The first step is done.
En dan begint de rest - hoe gaat het verder? Aan de onderwaterwereld zit onlosmakelijk de bovenwaterwereld vast - de één kan niet zijn zonder de andere. De horizon is getrokken, de verbinding gemaakt - de derde foto.
Wordt vervolgd...................................................
An then, the beginning of a whole new quilt. What is coming next? The world under water is always connected to the world above. One can not excist without the other. The horizon is made. The third picture.
To be continued................

5 opmerkingen:

Corryna zei

Ina dit ziet er al goed uit. Ik ben heel benieuwd waar het naar toe gaat. Ik ben intussen ook een stapje verder. Ik zal gauw een foto plaatsen.

Ellen zei

spannend hoor Ina ,ben nu al weer benieuwd naar het eindresultaat

Anoniem zei

Wat leuk Ina, ben benieuwd naar het eindresultaat.
Groetjes Joke

Joke W. zei

Dag Ina,
Vandaag de nieuwsbrief van Quiltpalace ontvangen. Leuk om je naam daar op te zien. Mogelijk kom ik naar de Open Dag, ben jij daar ook?
groeten uit Hoorn,
Joke W.

ina zei

hoi Joke W,
Ik ben er ook, leuk je te zien.
gr.
Ina