zondag 5 september 2010

de afgelopen twee weken ( the last two weeks ).......... en uit eten 2
Een ouder quiltje n.a.v. een cursus bij Dineke Ugen.

..........waren erg druk. Nu is er even een moment om "niets"te doen. 
Nou ja........ inmiddels ben ik in gedachten alweer een nieuwe quilt aan het maken en afgelopen woensdag was ik bij een lezing van Kristel Salgarollo ( http://www.salgarollo.be/ ) bij Lohuis-Tijhuis ( http://www.lohuis-tijhuis.nl/ ) Kristel gaf ons een vernieuwende kijk op het gebruik van jellyrolls, charms en layers. 
Veel tips zijn direct toepasbaar in al dan niet traditioneel quiltwerk.

Verrassend waren ook de prachtige rode quilts die werden tentoongesteld naar aanleiding van een workshop "Vandaag is Rood" en een aantal "Rotatiequilts". Vrijwel allemaal door de deelneemsters zelf ontworpen. Het creatieve proces is hierbij erg belangrijk. Kijken naar vormen en kleur. 

Het is mooi om te zien dat quilten ook delen is - met trots wordt er vaak verteld over het onderhanden project. Respect voor andermans werk is daarbij natuurlijk altijd heel belangrijk. Ook wanneer je iets niet heel mooi vindt kun je toch waardering hebben voor het vakmanschap. 

Gisteravond zijn we uit eten geweest, bijna op steenworp afstand vanwaar wij wonen. Sinds een paar maanden is het Argentijnse restaurant Los Toros gevestigd op Hancate ( gem. Hellendoorn ) ( http://www.lostoros-hellendoorn.nl/ ) en dat was een succes. 
Gastvrije ontvangst, lekkere vleesschotel en een mooi glas wijn. Wat wil een mens nog meer.
Een toetje? Roomijs uit de blender met wisky en slagroommmmmmmmmmmm


Geen opmerkingen: