dinsdag 29 juni 2010

collage quiltjes, het vervolg...........

Na een dagje verven en een warme nacht slapen heb ik aan het eind van de middag de lapjes gespoeld, gewassen, gedroogd, gestreken en gefotografeerd. De gestikte strook tussenvulling, hierboven,  vind ik zeer geslaagd. Wat er mee te doen: geen idee nog, mooi naar kijken en af en toe aaien.   
Bij de collage-quiltjes kun je heel goed zien dat niet alle gebruikte stoffen op dezelfde manier hebben gepakt. Dat was ook de verwachting natuurlijk. Er zit veel verschil in licht en donker maar ook - en dat vind ik raar - zijn sommige stukken a.h.w. bruinig geworden.
En dus.........
ben ik over het resultaat gematigd tevreden.
De rafeltjes had ik wel ingecalculeerd en met een laagje organza of tule en wat meer "pimp"
kunnen het nog hele leuke quiltjes worden.

Een volgende keer zal ik toch anders te werk gaan denk ik. 
Ik kan dan a. de stukjes meer gaan doorstikken en niet alleen langs het randje zoals ik nu heb gedaan; b. de lapjes van te voren behandelen met anti-rafel lijm of c. toch alle lapjes eerst van een mooi zoompje voorzien en dan collageren.
Moet nog maar eens nadenken alvorens verder te gaan met dit experiment.

Wat ik overigens altijd een nadeel vind, voor een relatief kleine hoeveelheid lapjes gebruik je om alles schoon te krijgen zo vreselijk veel water en energie dat ik me afvraag of het wel al die moeite waard is, je kan ook zo veel hele mooie stoffen kopen. En milieutechnisch gezien???? Ik weet het niet.  
Een volgende keer ga ik so-wie-so verven met één kleur, gradatieverven, dat soort dingen, je kan dan veel meer lappen verven en die kunnen allemaal achter elkaar en tegelijkertijd in hetzelfde water. Volgens mij scheelt dat een enorme hoeveelheid water en werk. 

Wat niet wegneemt dat ik het zelf verven van stoffen wel ontzettend leuk vind. We hadden een erg gezellige middag, met ons tienen in de tuin bij Dinie.

4 opmerkingen:

Ellen zei

En toch vind ik het resultaat niet tegenvallen ,de blauw/beige vind ik zelfs heel mooi

Corryna Janssen zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Corryna Janssen zei

Voor mij valt het resultaat ook niet tegen. Die blauwe vind ik helemaal geweldig. Ik zou daar een omslag van maken of een etui of zo iets. Ik vind die rafelrandjes echt iets toevoegen. Je tussenvulling ziet er uit als gevilt wol. Prachtig.

flox zei

Wat een mooie quiltjes zijn dat geworden. Natuurlijk heel anders dan met gekochte stoffen, maar veel persoonlijker en dus veel interessanter.