woensdag 8 april 2009

zon ( met dank aan dirkje )Al een hele tijd geleden ontving ik een uitnodiging om deel te nemen aan een workshop gegeven door Dirkje van der Horst. En dat is heel bijzonder want ze geeft normaal gesproken nooit cursussen.

Het was een heel bijzondere dag die voor mij al vroeg begon - volgens google maps was het twee uur rijden naar mijn plaats van bestemming en omdat ik rekening houd met de "spits" tel ik daar dan altijd een half uur bij en veiligheidshalve had ik daar nu een uur van gemaakt dus even na zeven uur zat ik in de auto.

Toen - file bij Zwolle; file bij Nijkerk; file bij Amersfoort; bij Den Dolder en nog een beetje bij Utrecht. Gelukkig was de weg bij Gorinchem inmiddels vrij. En toch - was ik nog ietsje te laat; een minuut of vijf. Na een vriendelijk onthaal met koffie en een koekje mochten we aan de slag. Oh, wat een mooie leslocatie in een prachtige omgeving.

Spelen met kleuren, met resten stoffen, met (on)mogelijke kleurencombinaties etc. etc. Het was een verrassende dag, leuke mensen ontmoet en gesproken maar vooral erg genoten van de gastvrijheid en de sterk verhalende manier van lesgeven van Dirkje.

Natuurlijk had ze veel van haar eigen werk mee: zowel gebruiksquilts als "kunst"quilts. Ze gaf veel prijs. Wat het leuke was: we mochten ook alles aanraken want dat wil je toch eigenlijk het liefst.

Met een paar leukje werkjes, zie ook bijgaande foto, ging ik tegen vijf uur huiswaarts om opnieuw in een aantal files te belanden: ik was om half acht thuis. Pffffffffffffffffff - uitgeteld maar erg voldaan. Met een hoofd vol inspiratie en nieuwe maar vooral ook andere ideeën. Ik heb vannacht zelfs "afrikaans" gedroomd. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat apart en mooi Ina, ik lees uit je verhaal dat je het ontzettend leuk hebt gehad.
Gr Joke

RietjeMarietje zei

Zo'n fantastische dag beleefde ik eind februari ook met Dirkje van der Horst bij Schering en Inslag in Woudrichem. Je kunt er alles over lezen op m'n weblogRiet Kamstra

Corryna Janssen zei

Hey deze post had ik gemist. Wat leuk dat je zo enthousiast bent over deze workshop. Ik denk dan altijd: ohhh ik had ook wel mee willen gaan :-). Ik ben benieuwd hoe je inspiratie een weg vindt.

Anoniem zei

Ina,
Wat ben jij een bofferd!
Een workshop bij Dirkje van der Horst lijkt me geweldig.
Heb ooit een een lezing van haar bij gewoond.
Ze maakt erg bijzonder werk.

Stineke