woensdag 18 maart 2009

foto transfer ( een quiltje )Vorig jaar heb ik een quiltje gemaakt waarbij ik onder andere gebruik hebt gemaakt van fototransfer. Een klaproos om precies te zijn. Het had een serietje moeten worden maar onder verdachte omstandigheden zijn een aantal bloemen verdwenen ( ?! ) tijdens een presentatie. Natuurlijk ben ik daar boos en verdrietig om maar gedane zaken nemen geen keer en nou ja - dit is ook een leuk quiltje geworden.
Ik heb Truus beloofd dit quiltje op mijn blog te plaatsen. Bij dezen dus.
De foto die ik hier heb gebruikt is afgedrukt op fototransferpapier ( type H... ) en is daarna op een polyestervlies gestreken; de bloemvorm heb ik uitgeknipt en als los onderdeel gelegd op een synthetische vilt, een laagje colback ( ook een polyestervlies ) en mooie handgeverfde stof en daarna machinaal bewerkt met veel stikstels in zwart en rood, waarna het quiltje machinaal is gequilt en geborduurd.


3 opmerkingen:

Corryna Janssen zei

Begrijp ik het nu goed dat iemand een deel van je serie heeft meegenomen? Dat krijg je als je kunst maakt Ina :-). Had je het gesigneerd, verzekerd? Als het vaker gebeurd, moet je de prijs van je quilts omhoog gooien, want dat betekent dat je stijgt als kunstenaar.

Zonder gekheid nu: Mooie quilts en jammer dat je een deel kwijt bent.

ina zei

Klopt Corryna, ik hoop dat "ze" er van geniet(en), maar niet heus.

Marjolijn zei

Dat is wel heel erg balen Ina. En ik denk nog wel dat quilters te vertrouwen zijn.
En ik hoop nog steeds dat je zo'n cursus ergens gaat geven, want ik vind dit prachtig. Jammer dat deze vorig jaar in Staphorst niet is doorgegaan.
groetjes, Marjolijn