dinsdag 4 januari 2011

mijn doelen voor 2011

bloemen - trapsuutjies verf en handgeborduurd.

tja - dat is altijd wat ingewikkeld vind ik: wat moet ik doen, wat wil ik doen en wat kan ik doen.
In elk geval wil ik wat meer "eigen" dingen maken - mijn creativiteit verder ontwikkelen - aan de gang met nieuwe en vernieuwende materialen en vormen. 
Ik ben niet van alles kan en alles mag en ga daardoor wel eens te langzaam naar mijn eigen zin. 
Maar, ik ben geen supersnelle werker. 

Ik wil een werkstuk maken met voornamelijk quiltwerk.
Al een poosje speelt in mijn gedachten "White Sensation/White Inspiration", maar dat heeft nog geen handen en voeten gekregen. 

Natuurlijk wil ik graag blijven schrijven voor de diverse blogs.

Maar vooral wil ik: veel doen, doen, doen.

Ik zou erg graag weer in een groepje werken, ik mis dat ontzettend; het idee van DutchBagladies, later Texplosions, spreekt me erg aan. Een quilt/textielgroep die een aantal keren per jaar bij elkaar komt, thuis werkt aan en rondom een thema en elkaar inspireert tot grotere creativiteit. Niet steeds in je eentje het wiel moeten uitvinden. 
Zelf een nieuwe groep beginnen is aantrekkelijk maar aansluiten bij een bestaande groep is net zo leuk. Kortom...... wie het weet mag het zeggen. 

Kostbaar is ook de quiltgroep die dit jaar zijn twaalfde jaar in gaat en in de zelfde samenstelling. Dat is bijzonder, we werken daarin nu aan een gezamenlijk project én aan een individueel werk. De meesten van deze groep werken  voornamelijk traditioneel.

Kunnen, heeft ook te maken met tijd en mijn handen doen niet altijd helemaal wat ik wil. Ik heb de laatste tijd last van de kleine gewirchten in mijn handen. Ik heb dat vaker hoor, tape erom en rust, en dan gaat het beter. Het noeste handwerk wil dan niet zo goed, verven en zo. 
5 opmerkingen:

marjolijn zei

Goh, Ina, ik dacht even dat ik mijn eigen doelen zat te lezen. Ja, alles dus heel herkenbaar. En ik werk ook zo graag met een groepje en het groepje waar ik net aan was begonnen, moest helaas door ziekte weer stoppen. Dus...... ik wil wel bij je groepje hoor! Ik hou erg van het machinaal quilten en wil me heel graag verder ontwikkelen. Dus als er mogelijkheden zijn, dan geef je maar een (bescheiden) gil.

Nienke zei

Erg leuk om te lezen Ina, jammer van je handen. Succes met alles! Over een jaar sluit ik me ook graag bij je groep aan (als die er komt), wil me eerst nog wat verder ontwikkelen. Kan me wel voorstellen dat je dat mist. Samen optrekken is toch het allerleukste en feedback krijgen ook, positief en negatief!

christina zei

ina, ik doe mee, want mijn privéchauffeur doet ook mee heb ik net gelezen

Quilt Idea zei

Je doelen zijn heel herkenbaar, Ina, en ook de wens om in een groepje te werken. Helaas woon ik te ver weg, anders zou ik me bij je aansluiten.
Sterkte met die tegenstribbelende gewrichten. Dat lijkt me heel naar.

katrien zei

Hallo Ina,
Lees vaak je Blog en je idee van een groepje een paar keer per jaar spreekt me erg aan, maar ik woon in prov. Groningen , en nu kom jij weleens bij Cordi maar denk dat de afstand toch te bezwaarlijk is?
gr. katrien