dinsdag 25 januari 2011

vlechtwerk van tyvek


Dit "kunstwerk" van geverfd, gevlochten, bestikt en vervormd tyvek is een aantal jaren geleden door mijn man ingelijst en in de tuin gehangen. Ik zou het eigenlijk weggooien omdat het naar mijn idee helemaal niks was. Het grappige is wel dat bijna iedereen heel enthousiast is. 

Used Tyvek on a wallplatter in the garden.

6 opmerkingen:

Aart zei

Je vlechtwerk is heel mooi, welke verf gebruik je? Welke soort tyvek heb je gebruikt?
http://quiltaart.blogspot.com

Quilt Idea zei

Het geeft een heel vrolijk effect. Erg leuk!

ina zei

Aart,
Ik heb voor dit werk acrylverf gebruik van "Amsterdam"; een iets duurdere soort dan die je in bijvoorbeeld de speelgoedwinkel koopt - deze heeft wat meer pigment. Aan beide zijden geverfd. Het is een dunne stofachtige soort. Je hebt ook een dikkere papieachtige soort - die smelt anders en ook bijvoorbeeld de ambtelijke enveloppen ( politie; deurwaarderd etc. ) zijn goed te gebruiken.

hannie zei

Een heel apart idee, om er een buiten kunstwerk van te maken. Hangt het in weer en wind,of onder een overkapping?

christina zei

Zo'n wild werk had ik van jou niet verwacht Ina, want jij werkt altijd zo netjes.

Dit is pas art op zijn mooist.

Trouwens, tyvek verf is altijd aan 2 kanten.

ina zei

Christina - misschien vond ik hem daarom ook wel niet zo geslaagd? Ik ben "te" netjes, maar ik leer het al wel hoor. Met dat tweezijdige bedoelde ik eigenlijk dat je na het vervormen kunt bepalen welke kant je het mooist vindt.
Hanny - mijn man heeft er een mooie lijst om gemaakt; de achterkant is een stuk trespa dat er nog lag, een gelakte houten lijst en een stuk ontspiegeld glas ervoor.
Weer- en wind vast.