donderdag 30 december 2010

afscheid van en terugblik op 2010.

December - bij uitstek een maand van bezinning en terugblikken. Een donkere maand met een onverwacht vroege winter. Koud buiten, warm binnenshuis.
Ik mocht veel leuke nieuwe creatieve mensen ontmoeten. Als textiel-kunstenaar moet je eigenlijk doelen stellen en ik moet eerlijk zeggen dat dat er niet echt van gekomen is. Door ziekte van mijn echtgenoot heb ik de heel bijzondere cursus bij Colette Berends niet af kunnen maken, dat is jammer - Collette is een bijzondere vrouw en lesgeefster. 
Maar ze heeft veel verteld over voor haar belangrijke details van de textiele kunst. Een groot kunstenares en een bijzondere vrouw. 
transparant uit "mandala-quilt"

Ik heb deelgenomen aan de textielmanifestatie in Leiden, althans met een quilt, zelf was ik er niet omdat ik in bed lag met longontsteking. Geen pretje met nog langdurende vervelende gevolgen. 

Gelukkig kon ik een maand later wel deelnemen aan de heel bijzondere cursus van Daniella Woolf. Encaustic Art. Heel bijzondere om op een houten ondergrond te werken met encaustic wax in combinatie met  diverse textiele materialen.

 
overzichtsfoto encaustic workshop.  

In onze vakantie in Saksen bezochten we een aantal blauwververijen. Heel bijzonder dat zulke bijzondere textiel nog steeds gemaakt wordt. 

kuipen met synthetische indigo

Met de textielkunstgroep van Vrouwen van Nu namen we in juni deel aan de Quiltmanifestatie in Groningen. In het kerkje in Stitswerd hingen nogmaals alle werkstukken die eerder dit jaar in Leiden waren tentoongesteld, aangevuld met nog ander werk. Een bijzondere ervaring.

 kerk in Stitswerd

Als klap op de vuurpeil mocht ik dit jaar exposeren bij Atelier De Naaidoos in Nieuw-Buinen. Mijn gastenboek puilt uit van de bijzondere reacties. Dank allen daarvoor.

Een nieuwe uitdaging ligt ook in het schrijven voor het blog van Bernina. Een uitdaging om steeds een actueel onderwerp te vinden dat interessant genoeg is voor de veeleisende Bernina-gebruikster. 


zomaar een mooi plaatje

Op de valreep is ook nog een nieuw forum opgestart, wederom op initiatief van Christina Fokkema, vooral  erop gericht ART-quiltsters ( http://www.artquilten.bbforum.nl/  ) met elkaar op een open en eerlijke manier met elkaar in contact te brengen. 

Mijn doel voor 2011 - daarover meer in mijn volgende blog.


3 opmerkingen:

Opoe gea zei

Wat een indrukwekkende terugblik
Heel veel geluk, liefde, gezondheid en warmte gewenst voor 2011
Groetjes Gea

Quilt Idea zei

Een mooie terugblik, Ina. Door het artquiltforum dat je noemt, ben ik nu op je blog terecht gekomen. Ik heb hier nog veel te ontdekken de komende tijd, leuk!

christina zei

Ik hoop dat jullie dit jaar een betere gezondheid zullen hebben.