donderdag 13 augustus 2009

na de vakantie.................. ( after holidays ........)


is het weer tijd op de draad op te pakken. Figuurlijk maar ook letterlijk.
Met vriendinnen hebben we o.a. een dagje "gebatikt" maar dan met waxinelichtjes. Ik ga de lapjes in elk geval gebruiken om te quilten (en te borduren ). Mijn inspiratie voor deze lapjes vond ik in o.a. het prachtige werk van de Aborigines maar ook bijvoorbeeld bij het mooie Staphorster Stipwerk. En in het begin van de vorige eeuw was het in sommige streken van ons land gebruikelijk om op zaterdagmiddag de "beste" kamer mooi te maken met zandpatronen.
it is time to start my quilt- and sewing work again.
With friends we have made some "batik"examples with using "waxine" as you can see on the first picture. Later I will quilt and embroider these two pieces. My inspiration was with the beautiful artwork of the Aborigines but aslo in the lovely Dutch "Staphorster Stipwerk". And in some parts of our country it was usual in the first part of the last century to make up the "living"room on saturday afternoon with sandpatterns.
Met mijn quiltje voor DBL ( Under Water World ) wil het even niet lukken. Een soort van black-out maar dan creatief gezien. We hebben nog even de tijd op het af te maken.
My DBL-quilt ( under water world ) will not be finished. Sort of a creative black-out.
Intussen ben ik wel begonnen met het uitwerken van een eigen patroon in een paper-pieding techniek die hier nog niet zo bekend is, met gebruik van freezer-paper. Ik las hier ooit eens iets over in een amerikaans blad en ook hier en daar op intenet is wel wat te vinden.
Meanwhile I started a little project in a paper-piecing technique with freezer-paper. A not so well-known technique. I have made my own pattern for this project. I think I first read about it in an American magazine at least five years ago.

2 opmerkingen:

Margeeth zei

Wat een schitterende batiks zijn dat geworden. Hoe heb je de waxine gesmolten, in een fonduepan?

ina zei

Margeeth,
Klopt, gewoon in een oude fonduepan met een spritusbrandertje eronder, en dan met een kwastje, ik kan niet zo goed met een tjanting overweg. Gewoon eens proberen, zou ik zeggen.