dinsdag 5 mei 2009

een feestdagSinds mijn vorige blog op 14 april is er veel gebeurd. Ik was bijvoorbeeld jarig - het was een prachtige dag, we konden buiten zitten tot 's avonds laat en het was gezellig met familie, (quilt)-vriend(inn)en en bekenden. Een dag om in te lijsten.


Zo was er ook Koninginnedag - het begon zo mooi maar toch werd het een dag om snel te vergeten en terwijl ik dit schrijf weet ik eigenlijk al dat het nooit vergeten zal worden. Wat één idioot al niet teweeg kan brengen. Ik denk aan de slachtoffers en nabestaanden maar ook aan de familie van deze man. Alle betrokkenen zullen op een of andere manier moeten doorgaan met leven. Het verdriet, de woede en de pijn zal nog lang voelbaar blijven maar zal zeker slijten.

Vorige week maandagavond las ik een emailtje van een vriendin of ze mijn zwart-wit quilt, ( die jullie twee berichten terug hebben gezien ) mocht meenemen naar Oostenrijk voor een grote tentoonstelling daar, in oktober, met als thema "Illusionen" - maar, dan moest ze hem wel woensdag hebben want zij ging met haar man donderdag ( de 30ste dus ) naar Oostenrijk op vakantie.

Ik heb maar even nagedacht en teruggemaild - natuurlijk mocht ze hem meenemen - er moest alleen nog een nieuw label op én er moest nog een zak gemaakt worden. Na nog wat verder heen en weer gemail en gebel heb ik mijn quilt dus woensdagmiddag naar omgeving Roosendaal gebracht ( dik twee uur rijden van hier ) en is hij nu dus voor minstens een half jaar weg. On tour naar Austria. Wel heel bijzonder hoor en het voelt ook heel feestelijk.

Op de muur bij onze leeshoek hangt inmiddels een andere quilt: mijn bow-tie quilt gemaakt naar aanleiding van een workshop bij Kaffe Fassett in Hasselt (B) nu dik twee jaar geleden. ("spelen met de kleuren van Kaffe") Zijn workshop heeft me indertijd geleerd om anders en vooral vrijer om te gaan met kleuren en het gebruik van grote prints. Het gebruikte patroon was natuurlijk niet innovatief het resultaat wel.

Ik heb ( op één na ) ieder vierkantje uit de losse hand gequilt met een bloemachtig motief.

Momenteel ben ik bezig met twee projecten:

- de eerste heeft als werktitel "zooi" en wordt gemaakt uit veel resten - een opdracht van onze quilt- en textielgroep "Vrouwen van Scharlaken" - en daarvan kan ik nog niks laten zien want me moeten nog bij elkaar komen en we hebben afgesproken niks te verklappen

en

- de tweede heeft als werktitel meegekregen "meisjesdroom" gebaseerd op een prachtig stofje dat ik vorig jaar kocht in mooie roze en gouden tinten. Deze mag pas gepresenteerd worden na het verrassingsweekend, half mei.

De quilt "Tijd" voor DBL ligt even stil - het idee dat ik had laat zich niet uitwerken, maar het komt wel goed hoor, alleen de tijdsdruk is even wat groter nu.

Geen opmerkingen: