vrijdag 12 augustus 2011

bijna af. ( nearly finished. )


Soms zit het mee en soms zit het tegen. Van de week had ik last van draadbreuk tijdens het quilten. Komt eigenlijk nooit voor bij het gebruik van goede kwaliteit katoenen machineborduur/quiltgaren. Dus - wat was er aan de hand - aanvankelijk had ik geen idee. 
Mijn naaimachine was schoon en net geolied en voorzien van een nieuwe en passende naald; de machine was zorgvuldig ingeregen, spanning goed, ondergaren goed - kortom - niks aan de hand, zou je zeggen en toch elke tien cm. draadbreuk.

Nu heb ik natuurlijk zo'n siliconen-smeer-setje van Bernina voor metalic garen en min of meer ten einde raad ben ik dat gaan proberen. Kwaad kan het immers niet. Ik heb een dun streepje van de silliconenvloeistof op het klosje gezet ( dus het sponsje dat er bij zit heb ik niet gebruikt ) heb het even in laten werken en daarna ben ik verder gegaan met het quilten. En verder - probleemloos dus. 

Zo zie je maar weer, laat je niet uit het veld slaan en maak gebruik van de materialen en mogelijkheden die er zijn. 

Let wel op: gebruik nooit een silliconen product dat niet speciaal voor dit doel is gemaakt. 

3 opmerkingen:

Christina Fokkema zei

Quilten is vaak het laatste wat je doet aan een quilt. Dus wil je em toch wel asap af hebben. En dan baal je vreselijk wanneer je draad steeds breekt. Fijn dat je deze oplossing hebt gevonden,

Johanna Zweden zei

Hij word schitterend
Groetjes Joke

Pamela zei

This is gorgeous Ina, and I loved your movie of the coots. I have been a birder for 25+ years.