donderdag 28 april 2011

sparkling batiks

Waarom nou op zijn kant??? Ik wou deze foto "plat" hebben maar krijg hem niet gedraaid.
Nou ja - dan maar zo.

Een paar overgebleven "crazy" quiltblokken aan elkaar gezet, rand eromheen en gepimpt met metalflakes op fusible web. Moet nog gequilt worden.

Gisteren hadden we alweer de tweede bijeenkomst van onze nieuwe quiltgroep. We hebben onder leiding van Marjolijn ( http://www.marjolijnquilts.web-log.nl/ ) gespeeld met metaal folies en -vlokken. Wat een prachtig speelgoed is er toch voor hedendaagse quilters.

Natuurlijk kwam er nog veel meer op tafel: quilts, gesprekken en vaardigheden en doelen en - we moeten natuurlijk ook een naam hebben. Na wat heen er weer gepraat over "Art", "Modern" of "Eigentijds" kwamen we er eigenlijk wel op uit dat met name het begrip "ART" dusdanig beladen is en ook onduidelijk dat we ons daar niet bij thuis voelen.
Quilten is wat we doen; PLUS nog een heleboel meer. 

QuiltPlus - dat is het geworden.
Mooi!

6 opmerkingen:

marjolijn zei

Ja, een heel toepasselijke naam. En wat een ontzettend leuk quiltje is dit toch geworden. Die flakes doen het echt geweldig!

Thea Gringhuis zei

Hoi Ina,

Een mooie quilt hoor. Ik houd wel van blauwe kleuren. De foto is goed gelukt hoor en als die anders had moeten staan, nou dan zet ik mijn laptop even op de kop,en dan zie ik het zoals jij het had willen tonen.:)
Hij is gewoon mooi.

Groetjes Thea

Hannie zei

Een heel mooi werkstukje! Dank zij Marjolijn die me attendeerde op jou blog , zag ik je idee om de flakes op spunweb aan te brengen. Leuk om ook eens uit te proberen! Tot nu toe deed ik het alleen op stof.
En wat een aparte naam voor jullie groep Quilt- Plus! Succes samen!

ina zei

Hannie, de fusible web waren smalle strookjes fast2fuse. Je schrijft, je deed het op alleen op stof. Zonder kleefmiddel?

ina zei

Thea, de laptop op zijn rechterzij dan of even je hoofd scheef......

Marjolijn, ik ben "weg" van de flakes........; wordt vervolgd.

Christina Fokkema zei

Die flakes vond ik ook zo leuk!